Information om kören

Kören består av ungefär 20 entusiastiska sångare. Dom har roligt på övningarna på tisdagskvällarna med sin dirigent och ändå roligare på konserterna. Men - det behövs fler sångare i flera stämmor. Är du sångintresserad och kan lite noter (ja, det är bra om du kan sjunga också) så får du väldigt gärna ta en kontakt. Vi brukar göra så att dirigenten får lyssna lite på presumtiva nya sångare för att bedöma stämplacering och sådant, och sen tar vi en liten prövotid för att nykomlingen skall få känna efter om det känns bra och kör och dirigent får lyssna och känna. Det är ganska okomplicerat. Ta en kontakt med dirigenten Kristina Folker.

Kören repeterar alltså normalt en gång i veckan, mellan kl. 19:00 och kl. 21:15 varje tisdagskväll i Musikpalatset, och ibland - inför konserter - dessutom på någon helg. Dessutom måste koristerna förstås förbereda övningarna hemma och träna stämmans "melodi", lära in texter och känna in rytmen. Repetitionerna blir roligare så! Till hjälp har koristerna (i allmänhet) noter i datorformat och kan lyssna på stämmorna och träna utan krav på instrument.

Vi använder NoteWorthy Composer, som är ett program för att skriva in/ut och lyssna på noter. Det finns också en gratisversion, NoteWorthy Composer Viewer (inte Player - den kan inte göra utskrifter), som bara kan användas för att titta på, lyssna på och skriva ut noterna. Programmen kan hämtas på www.noteworthysoftware.com och installeras i den egna datorn. Du kan välja att ladda hem eller köra installationsprogrammet. Följ bara anvisningarna och förslagen under installationsprocessen.

Om NoteWorthy inte fungerar kan det bero på att:
1) Fel Play device har angetts. Gå då in på Tools - Options - Midi och gör ett bättre val.
2) volymen för Syntesizer är neddragen. Dubbelklicka då på högtalarikonen på Aktivitetsfältet längst ner på skärmen och dra sen upp volymknappen.
3) datorn jäklas på nåt annat sätt.

Att vara medlem

Vårt sammanhang och vår tillhörighet

Arbetsätt

Körens sammansättning och medlemskap